ГоловнаПолітика

ГПУ проводить обшуки в будинку Клюєва (оновлено)

До Ляшка постукали помилково

ГПУ проводить обшуки в будинку Клюєва (оновлено)
Фото: www.segodnya.ua

Слідчі Генпрокуратури проводять обшуки в будинках екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва і колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича у Кончі-Заспі.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Раніше вона повідомила, що Генеральна прокуратура проводить обшук у сусідньому з будинком голови Радикальної партії Олега Ляшка приміщенні. До Ляшка слідчі вранці постукали помилково.

Володимир Сівкович і Андрій Клюєв - одні з основних підозрюваних у розгоні Майдану 30 листопада 2013 року. Зараз вони ховаються в Росії.

Оновлення. Згодом Генпрокуратура повідомила на своєму сайті, що проводить слідчі дії в житловому будинку, який належить Андрію Клюєву.

Слідчі дії проводять у рамках кримінального провадження від 7 жовтня 2014 року за підозрою Клюєва та інших осіб в незаконному перешкоджанні мітингам.

Санкціонований судом обшук триває у будинку Клюєва в смт Козин Обухівського району Київської області.

Оновлення 15:15. Прокурор ГПУ Ольга Кориняк на брифінгу в Генпрокуратурі розповіла, що обшуки проходять на восьми об'єктах.

"Поки що ми говоримо тільки про пана Клюєва і пана Сівковича. Йдеться про майданівські провадження, пов'язані з майданівськими подіями, і мова йде про співучасть деяких осіб, не тільки вказаних, а й інших", - повідомила вона.

Прокурор також прокоментувала помилку слідчих, які переплутали будинок Клюєва з будинком Олега Ляшка. "Ділянка, на яку прибули слідчі, вона єдиним парканом обгороджена, і там не було розпізнавальних знаків конкретного будинку. Тому це технічна ситуація", - пояснила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram