ГоловнаПолітика

Рада 14 липня спробує прийняти закон про вибори на Донбасі, - депутат

Уже є понад 230 голосів.

Із кількох джерел стало відомо, що 14 липня, в четвер, у Верховній Раді планують прийняти закон, яким призначать вибори на окупованих територіях Донбасу.

Про це депутат Верховної Ради від "Самопомочі" Роман Семенуха написав у facebook.

"Це фактично останній пленарний день Ради цієї сесії, і до вересня вона вже не збереться, тобто розлючені люди висловити свій гнів цим обранцям і феесбешним поплічникам не зможуть - депутати підуть у відпустку, станом на кінець тижня за цей закон, який фактично демонтує нашу незалежність, уже є понад 230 голосів", - повідомив Семенуха.

На думку депутата, на момент голосування ситуація на фронті буде максимально гострою.

"Ухвалення цього закону фактично виводить Росію з процесу як учасника і агресора, остаточно перетворюючи загарбницьку війну на "громадянський конфлікт", а бойовиків і терористів легалізує", - вважає нардеп.

За словами Семенухи, після виборів процес реінтеграції окупованої території (фактично контрольованої Росією) продовжиться через імплементацію змін у Конституції, фінансову підтримку Україною окупованих територій, довибори до Верховної Ради від окупованих територій, у результаті яких "сьогоднішні вбивці стануть депутатами українського парламенту".

"А далі, за їхнім планом, позачергові національні вибори, після чого ширка буде остаточно оформлена в парламенті і Україна знову надовго повертається під протекторат Росії", - додав нардеп.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко допустив вибори на Донбасі у 2016 році лише за умови початку роботи на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram