ГоловнаПолітика

Кремль заявив про неможливість зустрічі "нормандської четвірки" до саміту НАТО

На думку прес-секретаря російського президента, для такої зустрічі зараз "немає передумов"

Кремль заявив про неможливість зустрічі "нормандської четвірки" до саміту НАТО
Фото: tvc.ru

У Кремлі вважають, що засідання "нормандської четвірки" на рівні голів держав України, Німеччини, Франції та Росії найближчим часом "навряд чи можливе".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, інформує УНІАН.

"Усі країни "нормандської четвірки" хотіли б проведення такої результативної зустрічі - це відповідає дійсності. З точки зору того, що наразі немає необхідних передумов для проведення такої зустрічі - це не відповідає дійсності... Передумови могли б виникнути тільки в разі демонстрації українською стороною готовності зробити ті кроки, які чітко прописано в Мінських угодах. Поки що, на жаль, така готовність не демонструється, а не маючи хоч трохи відчутних перспектив на результативність - проведення зустрічі на вищому рівні навряд чи можливе", - заявив Пєсков.

Він також підкреслив, що наразі немає жодних передумов для проведення такої зустрічі до саміту НАТО у Варшаві.

"Мінські домовленості є зараз безальтернативною платформою для врегулювання, і якісь вільні читання Мінських домовленостей можуть привести до їхнього зламу", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, раніше німецька газета Stuttgarter Zeitung повідомила, що наступна зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися вже 8-9 липня, до саміту НАТО. За даними видання, на заході можуть обговорити не тільки шляхи реалізації Мінських домовленостей, укладених у 2015 році, але і переглянути їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram