ГоловнаПолітика

Журналісти наполягають, що Кононенко порушив умови договору з Києвом при будівництві тенісної академії

Землю виділяли під ДЮСШ, яким спортклуб не є.

Журналісти наполягають, що Кононенко порушив умови договору з Києвом при будівництві тенісної академії
Фото: Макс Требухов

Журналісти програми "Схеми" відкинули звинувачення депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка у спотворенні інформації в сюжеті про будівництво ним тенісної академії на землі, яку він отримав під дитячо-юнацьку спортивну школу.

Реагуючи на заяву депутата, яку, зокрема, було оприлюднено на LB.ua, журналісти наголошують, що воно не спростовує основний факт: побудована "Міжнародна тенісна академія" не є ДЮСШ, про що свідчить офіційна відповідь Мінспорту. Згідно із законодавством, дитячі спортшколи повинні бути безкоштовними, тоді як у МТА, як з'ясували журналісти, заняття платні.

"Ні депутат, ні його менеджери не змогли спростувати ключового факту розслідування, що було порушення умови договору оренди землі, і їхній приватний тенісний клуб не має статусу ДЮСШ", - зазначає автор і ведуча програми Наталія Седлецька.

Нагадаємо, сюжет "Схем" побудований на твердженні, що Кононенко відкрив елітний фітнес-клуб на землі, виділеній при мерові Кличку під будівництво безкоштовної ДЮСШ.

Позиція Ігоря Кононенка полягає в тому, що це твердження повністю помилкове, оскільки МТА нібито будували на території покинутого піонерського табору "Юнга", який із часів СРСР є частиною цілісного майнового комплексу заводу "Ленінська Кузня", одним із власників якого з 1996 року є Кононенко.

Зміну цільового призначення під будівництво спортивної школи "Міжнародна Тенісна Академія" ініціювали самі власники "Ленінської Кузні", щоб усе відповідало українському законодавству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram