ГоловнаПолітика

Суд заарештував ще одного фігуранта справи про "газові схеми"

Валерія Поснова заарештували на два місяці.

Суд заарештував ще одного фігуранта справи про "газові схеми"
Фото: runews.su

Солом'янський районний суд Києва заарештував ще одного фігуранта "газової справи" Валерія Поснова на 2 місяці з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн гривень.

Повідомляють, що обвинувачення просило призначити заставу в розмірі 1 млрд гривень, тому має намір подати апеляцію, інформує "112 Україна".

Поснова підозрюють у газових махінаціях, унаслідок яких Україні завдано збитків на декілька мільярдів гривень. Підозрюваний проходить у справі, в якій НАБ підозрює нардепа Олександра Онищенка.

Учора чотирьом із фігурантів справи обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту або 200 млн грн застави кожному, іншим продовжать обирати запобіжний захід сьогодні.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд грн - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність із ВАТ "Укргазвидобування" і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний народному депутату України Олександрові Онищенку.

Нагадаємо, сьогодні суд заарештував на 2 місяці екс-заступника голови "Нафтогазу" Кацубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram