ГоловнаПолітика

Геращенко просить ОБСЄ сприяти у звільненні заручників на Донбасі

На Донбасі значно погіршилася гуманітарна ситуація.

Геращенко просить ОБСЄ сприяти у звільненні заручників на Донбасі
Фото: Макс Левин

Українська сторона гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі надіслала листа голові ОБСЄ, голові МЗС Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру з проханням сприяти у звільненні заручників.

Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Від української сторони гуманітарної підгрупи ТКГ направила лист головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру, в якому висловлюється наше глибоке занепокоєння ситуацією із заручниками. Апелюємо до ОБСЄ і до головуючого з проханням сприяти у звільненні заручників", - зазначила Геращенко.

За її словами, в останній місяць значно погіршилася гуманітарна ситуація на Донбасі.

"Бойовики заблокували звільнення заручників і, незважаючи на всі зусилля української сторони і готовність до компромісів у цьому питанні, відкидають будь-які ініціативи. Ситуація із заручниками тільки погіршується", - додала Геращенко.

Вона також зазначила, що представники "ДНР/ЛНР" не надають інформації про місце перебування заручників і продовжують їх катувати.

"А 17 червня ми отримали тривожні сигнали від родичів хлопців, яких утримують в ОРДО, що бранців зі слідчого відділення переводять до в'язниці, їм загрожують 20-річним ув'язненням, вимагають відмовитися від України, здійснюють психологічний тиск", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко заявив, що Україна розраховує на сприяння Ватикану у звільненні полонених.

Служба безпеки України заявляє про перебування в полоні бойовиків 112 українців на окупованих територіях у Луганській і Донецькій областях і 10 - в Російській Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram