ГоловнаПолітика

Демобілізація п'ятої хвилі завершиться до кінця липня, - Муженко

Час демобілізації шостої хвилі залежить від обстановки на фронті.

Демобілізація п'ятої хвилі завершиться до кінця липня, - Муженко
Фото: ipress.ua

Генеральний штаб розробив проект указу президента про звільнення військовослужбовців п'ятої хвилі мобілізації в червні-липні цього року.

Про це заявив голова Генштабу Віктор Муженко, повідомляє прес-служба.

Більшість військових демобілізують у липні. За планом, до кінця липня всіх службовців п'ятої хвилі мобілізації звільнять у запас.

"Була певна затримка демобілізації, що було пов'язано зі збільшенням інтенсивності обстрілу та загостренням загальної ситуації на сході, а також необхідністю підготувати в навчальних центрах військовослужбовців, які підписували контракти", - пояснив Муженко.

Шосту хвилю мобілізованих планують звільнити в запас у серпні-вересні. За словами голови Генштабу, все залежить від того, якою на той час буде обстановка.

Раніше міністр оборони Степан Полторак сказав, що наступного тижня проект указу розглянуть в Адміністрації Президента України і ухвалять відповідне рішення.

Нагадаємо, Президент України, головнокомандувач Петро Порошенко готовий підписати указ про демобілізацію військовослужбовців, які були призвані в рамках п'ятої хвилі часткової мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram