ГоловнаПолітика

"Народний фронт" розробляє законопроект про відкриті виборчі списки

З цього питання засідає робоча група на чолі з Парубієм.

"Народний фронт" розробляє законопроект про відкриті виборчі списки
Фото: Макс Требухов

Депутати "Народного фронту" розробляють проект закону про відкриті виборчі списки, згідно з якими громадяни матимуть можливість вибирати не тільки партію з її списком, а й місце конкретного кандидата в ньому.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець у п'ятницю в інтерв'ю журналістам.

Він нагадав, що позиція фракції "Народний фронт" з питання відкритих виборчих списків уже давно офіційно визначена підписом під Коаліційною угодою, де записано чітку вимогу про запровадження таких списків.

За його інформацією, зараз працює робоча група під керівництвом голови Верховної Ради Андрія Парубія, яка саме розробляє закон про відкриті виборчі списки.

Як повідомив Леонід Ємець, на цей момент робоча група розглянула три варіанти законопроекту про відкриті виборчі списки, представлених різними фракціями, і вже через кілька місяців планує вийти на остаточний варіант цього законопроекту.

За його словами, серед представлених законопроектів деякі "заледве можна назвати відкритими виборчими списками".

"Це ті самі закриті списки. А відкритість полягає в тому, що їх опублікують у газеті. Оце вам буде відкритість!" - підкреслив він.

"Але є й інші варіанти, прихильниками яких є я, Андрій Парубій та інші депутати. Ми є авторами цих законопроектів. Це і Виборчий кодекс, і законопроект про регіональні відкриті виборчі списки, де громадяни матимуть можливість вибирати не тільки партію з її списком, а й місце конкретного кандидата в цьому списку", - резюмував представник фракції "Народний фронт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram