ГоловнаПолітика

Харківська область підписала угоду про співпрацю із 40-мільйонною провінцією Китаю

Область представляла перша заступниця Райніна.

Харківська область підписала угоду про співпрацю із 40-мільйонною провінцією Китаю
Фото: mykharkov.info

Харківська облдержадміністрація підписала угоду про співпрацю з урядом 40-мільйонної провінції Хейлунцзян.

Як сказано в прес-службі ХОДА, цьому передував активний переговорний процес між керівництвом українського і китайського регіонів, який тривав із січня цього року. А в березні і травні делегація КНР двічі відвідала Харків. Під час останнього візиту керівника уряду провінції Хейлунцзян Лу Чуньлін офіційно запросив делегацію Харківської області взяти участь у 27-му Харбінському торгово-економічному ярмарку, під час якого і було укладено угоду про співпрацю. З української сторони його підписала перша заступниця голови ОДА Юлія Світлична.

"Головними цілями є розвиток економічних взаємовідносин з Китаєм, пошук нових ринків збуту і інвесторів, - пояснив голова Харківської ОДА Ігор Райнін. - За структурою економіки провінція Хейлунцзян має багато спільного з Харківською областю, тому ми бачимо великі перспективи в такому партнерстві".

При цьому Райнін зазначив, що Харківська область активно розвиває міжнародне співробітництво. Тільки за минулий рік регіон відвідало близько 200 іноземних делегацій. Особливий акцент керівництво регіону робить на зміцненні взаємин з двома найбільшими економіками світу - США і Китаєм. Зокрема у квітні 2016 року керівник області Ігор Райнін і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підписали Меморандум про взаєморозуміння між Харківською ОДА та урядом Сполучених Штатів Америки. Раніше був підписаний план спільних дій з посольством США, спрямований на боротьбу з корупцією. Також відкрито Офіс Харківської області у Вашингтоні, який допомагає просувати харківські компанії на американський ринок. Таке представництво почало роботу і в столиці китайської провінції Хейлунцзян - місті Харбіні.

«Переконаний, що активна робота, яку ми проводимо в напрямку міжнародного співробітництва, дасть плоди вже найближчим часом. За нашими прогнозами, активізація інвестиційної діяльності в Харківській області буде вже у 2017-2018 роках, відповідно очікуємо і зростання регіональної економіки», - заявив Райнін.

Як відомо, Харківська область займає 1-ше місце за соціально-економічним розвитком серед областей України в рейтингу Кабінету Міністрів України. Також область у 2016 році є лідером за темпами росту іноземних інвестицій, а за абсолютним приростом - друга після міста Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram