ГоловнаПолітика

ЄС і ООН запустили проект реформування Верховної Ради

Мета - підвищити професіоналізм працівників секретаріату і комітетів ВР

ЄС і ООН запустили проект реформування Верховної Ради
Фото: volyanarodu.com.ua

Європейський Союз та Програма розвитку ООН запустили проект реформування Верховної Ради з бюджетом 1,3 млн євро.

Церемонія відкриття проекту "Рада за Європу: розширення можливостей та зміцнення потенціалу Верховної Ради України" відбулася вранці у п'ятницю за участю голови Верховної Ради Андрія Парубія, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського і постійного представника ПРООН в Україні Ніла Вокера.

Мета проекту - підвищити інституційний потенціал законодавчого органу, поліпшити якість ухвалених законів і моніторингу їх виконання, в тому числі правових норм, необхідних для виконання положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Ключовими пріоритетами проекту є посилення професійних здібностей співробітників секретаріату та комітетів Ради для надання ефективних послуг парламенту і депутатам. За словами Томбінського, в секретаріат і комітет Ради буде залучено місцевих і міжнародних експертів.

Нагадаємо, рік тому Європейський парламент направив до України місію для оцінювання, що необхідно зробити для підвищення інституційної спроможності Верховної Ради. Місію очолив відомий європейський політик Пет Кокс.

За підсумками шестимісячної роботи місія склала 52 рекомендації. Верховна Рада з ними погодилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram