ГоловнаПолітика

СБУ за рік піймала 35 російських шпигунів

Спецслужба оприлюднила результати роботи під керівництвом Грицака

СБУ за рік піймала 35 російських шпигунів

На сайті СБУ в четвер з'явився розділ "Результати роботи служби за рік під керівництвом Василя Грицака". У трьох матеріалах спецслужба звітує про протидію економічній агресії російського бізнесу, протидію корупції і боротьбі з агентами російських спецслужб.

Стверджується, що за останній рік СБУ ліквідувала тридцять терористичних груп, підготовлених російськими спецслужбами для здійснення диверсій не тільки в районі АТО, але і в мирних регіонах.

"Під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини і військовослужбовець Збройних сил. Серед них також кілька жителів різних областей, які перебували на оперативному зв'язку зі спецслужбами РФ і передавали інформацію з обмеженим доступом", - сказано в повідомленні.

Крім того, 22 співробітників російських спецслужб вже засуджено. Так, до дев'яти років позбавлення волі засуджено кадрового співробітника головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ, громадянина Росії. За завданням кураторів він вербував громадян України і намагався отримати секретну документацію про зразки новітнього військового озброєння. 12 років в'язниці отримав колишній офіцер повітряних сил, який дав письмову згоду працювати на ФСБ РФ. Він передавав інформацію про маршрути польотів військових літаків. До дев'яти років засуджено колишнього нацгвардійця, який збирав розвідувальну інформацію за завданням російської спецслужби.

Для попередження і припинення протиправної діяльності, яка становить загрозу національній безпеці держави, за матеріалами СБУ заборонено в'їзд на територію України 1569 іноземним громадянам, в тому числі 387 громадянам Росії.

Нагадаємо, Грицак очолив СБУ 2 липня минулого року. З 18 червня він виконував обов'язки голови спецслужби. Раніше СБУ очолював Валентин Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram