ГоловнаПолітика

Насіров: Москалю варто було поговорити зі мною, перш ніж заявляти про відставку

Голова ДФС називає ситуацію на митниці пересічною.

Насіров: Москалю варто було поговорити зі мною, перш ніж заявляти про відставку
Фото: 24tv.ua

Зміна керівника Закарпатської митниці - пересічна річ, і перш ніж розголошувати таке, губернаторові області Геннадію Москалю вартувало звернутися по роз'яснення до голови ДФС Романа Насірова.

Так сам Насіров прокоментував скандал із можливою відставкою Москаля, яку спровокувала інформація про заміну голови Закарпатської митниці людиною Віталія Хомутинніка. Щоправда, пізніше сам Москаль узяв свої слова про Хомутинніка назад.

"Дійсно, Закарпатська митниця - одна з проблематичних. П'ять-шість місяців тому - після стрілянини в Мукачевому (в липні 2015 року - ред.) - ми замінили практично весь склад керівництва. І тоді я звернувся до Геннадія Геннадійовича з проханням допомогти мені знайти хорошого керівника. Він підказав людину, яку я вважав компетентною. Ця людина продовжує працювати досі. До нього, як і до інших керівників, періодично виникають питання. Востаннє - коли волонтери, назвемо їх так, помітили партію лісу, яка рухалася в бік кордону після митного оформлення. Це стало однією з причин службового розслідування і навіть порушення питання про заміну керівника. Але Геннадій Геннадійович - не знаю чому - не поговоривши зі мною, вирішив, що це велика проблема і її треба оприлюднити", - розповів Насіров.

"Адже це не єдиний випадок зміни керівника. Таке відбувається, якщо ми бачимо, що людина не справляється або є зловживання, помилки, такі ось кричущі випадки. Коли керівник не проконтролював, аж до якогось останнього оформлення (у цьому випадку - ліс) і допустив теоретичну можливість експорту товару, який не повинні були експортувати", - додав також він.

При цьому Насіров вважає, що він має політичний мандат на зміну керівників митниць, які безпосередньо підпорядковуються його відомству.

"Я вважаю, що політичний мандат у мене є... Але думаю, що в розрізі політичного мандата потрібно завжди шукати краще рішення. З Геннадієм Геннадійовичем ми це рішення знайшли", - зазначив він.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю: "Роман Насіров: «Немає підстав думати, що Хомутиннік заробляє на митниці»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram