ГоловнаПолітика

Насіров не пам'ятає, як видав розстрочку Онищенкові на виплату 2 млрд гривень боргу

Голова ДФС запевняє, що розстрочку видавали майже всім компаніям газової галузі.

Насіров не пам'ятає, як видав розстрочку Онищенкові на виплату 2 млрд гривень боргу
Фото: 24tv.ua

Державна фіскальна служба у травні цього року видала компанії народного депутата Олександра Онищенка повторну за півроку реструктуризацію на виплати 2 млрд гривень боргу перед державою, незважаючи на те, що компанія після першої відстрочки не здійснила жодної проплати.

Коментуючи цей факт, голова ДФС в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив, що не пам'ятає, коли це було, і йому потрібно уточнити цифри.

"Я за день підписую 800-900 документів, іноді понад 1000... Я намагаюся пам'ятати все, але кожен підписаний документ чи розстрочку, конкретні терміни і цифри не так-то легко прокоментувати", - аргументував він. Правда, опісля додав, що коментувати ситуацію не може.

"Наш формат передбачає утримання від коментарів конкретних платників податків. Просто скажу, що практично по всій газовій галузі протягом осені-зими ми давали розстрочки. Розстрочка передбачена Податковим кодексом України. Дається під 36% річних.

Увесь дохід від цього йде в бюджет держави. Якщо компанія звертається з обґрунтованою причиною розстрочки (в газовому секторі це може бути висока рента, можливість сплати коштів після реалізації, труднощі реалізації через те, що газ у сховищі й інше), ми її надаємо", - розповів Насіров.

При цьому він запевнив, що розстрочка Онищенкові не пов'язана з тим, що він підтримав у Раді потрібні Банковій законопроекти.

"Це все одно, що пов'язувати дві різні дії тільки тому, що вам так хочеться. Я безпосередньо це не пов'язував би", - резюмував голова ДФС.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю: "Роман Насіров: «Немає підстав думати, що Хомутиннік заробляє на митниці»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram