ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть доопрацьований законопроект про квоту україномовних творів на радіо.

Онлайн-трансляція засідання Ради
Фото: LB.ua

Верховна Рада сьогодні розгляне в першому читанні доопрацьований законопроект №3822д про квоту україномовних творів на радіостанціях.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також заплановано голосування за питання ратифікації міжнародних угод з Кіпром і Грецією про повітряне сполучення (законопроекти №0099 і №0101), з Польщею про повітряні перевезення (№0100) та з Угорщиною про міжнародні комбіновані перевезення (№0098).

У першому читанні депутати мають розглянути низку питань аграрної політики, а також законопроекти про ринок електроенергії (№4493) та про ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Національному банку та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (№2413а) .

У другому читанні заплановано розглянути законопроекти №2966д про Національну комісію державного регулювання енергетики і комунальних послуг, №4373 про посилення адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому вигляді, №3739 про врегулювання ліцензійної діяльності на ринку небанківських фінансових послуг, №3081д про реалізацію державної підтримки кіновиробництва за рахунок відрахувань із доходів операторів лотерей.

Окрім того, заплановано включити в порядок денний сесії законопроект №2695 про зміни до Закону "Про очищення влади" (про люстрацію) з урахуванням зауважень Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія"), яким передбачено дозвіл люстрації суддів Конституційного Суду, кандидатів у депутати Ради і претендентів на посаду президента, а також створення центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом для реалізації державної політики в питанні люстрації.

Нагадаємо, вчора засідання Верховної Ради закрилося на дві години швидше, ніж передбачалося, через відсутність у сесійній залі мінімально необхідної для прийняття рішень кількості депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram