ГоловнаПолітика

Ветеранська партія може з'явитися в Україні лише через кілька років, - думка

"Який сенс зараз займатися політикою, якщо немає фінансування?"

Ветеранська партія може з'явитися в Україні лише через кілька років, - думка
Леонид Остальцев
Фото: Сергей Нужненко

Ветеранська партія може з'явитися в Україні лише через кілька років.

Така думка пролунала на круглому столі "Антитерористична операція. Хто сьогодні захищає Україну?" в Інституті Горшеніна.

Засновник піцерії Pizza Veterano Леонід Остальцев, який раніше воював у складі 30-ї омбр, заявив, що особисто підтримує похід у політику ветеранів АТО. Але поки що він не бачить перспектив для такого руху.

"Я дуже хочу, щоб так було, щоб ветерани йшли в політику і змінювали і т.д. і т.п. Але знаю і розумію, по собі бачу, що політика розбещує до жаху. Наша політика є деструктивною, наші політики - яскравий приклад того, ким бути не можна і не треба. І тим ветеранам, які вже пішли або підуть у політику, доведеться дивитися на цих оленів і вчитися у них, тому що іншого прикладу у них немає", - сказав Остальцев.

Він передбачає, що ветеранські організації сформують єдиний рух через кілька років. "Я вважаю, що великий рух сформується через кілька років", - заявив він.

Його колега Євген Турчак, який керує Спілкою ветеранів АТО Деснянського району Києва, заявив, що у сьогоднішній ситуації партія ветеранів стане заручником політичних кланів.

"У нас є п'ятирічний план. Ми зараз допомагаємо ветеранам, бойовим пацанам відкривати бізнес. Усі вони знають - через п'ять років з них спитаю 10% на фінансування ветеранської партії. Якщо ми зараз якусь партію зробимо, ми ляжемо під якийсь план, вона буде чиясь - Порошенка, Льовочкіна, когось іще. Сенс зараз займатися політикою, якщо немає фінансування? Тільки коли ветерани почнуть фінансувати свою партію, буде лад", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram