ГоловнаПолітика

Легітимність Конституційного Суду - нульова, - Наливайченко

"Цей суд не має морального права приймати будь-яке рішення".

Легітимність Конституційного Суду - нульова, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Конституційний Суд слід очистити від семи суддів на чолі з головою, заявив лідер руху "Справедливість", колишній голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу ZIK.

"Не з того почали судову реформу. Адже що змінилося? Хіба люстрували суддів КС, проти яких уже рік тривають розслідування в Генпрокуратурі ?! Жадібність корупційників у владі безмежна. Не вичистивши суддівську стайню, очищення влади не відбудеться", - заявив Наливайченко.

Він підкреслив, що майже половина суддів КС відповідальна за "антиконституційний переворот" 2010 року - незаконне скасування конституційної реформи 2004 року. "Коли ГПУ вручить підозри цим сімом суддям, включно з головою, тоді можна говорити, що ми нарешті починаємо судову реформу. А поки політичної волі немає, будемо переписувати Конституцію туди-сюди", - вважає Наливайченко.

"Цей суд не має морального права приймати будь-яке рішення. Це продовження злочинів Януковича. Це насильство над Конституцією! Легітимність Конституційного Суду в країні є нульовою", - додав він.

Нагадаємо, що вісім членів КС підпадають під дію закону України "Про очищення влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram