ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

У порядку денному - ратифікація авіаугод і законопроекти про місцеве самоврядування.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

У порядку денному - ратифікація угод з Кіпром і Грецією про повітряне сполучення (законопроекти №0099 і №0101), з Польщею - про повітряні перевезення (законопроект №0100), з Угорщиною - про міжнародні комбіновані перевезення (№0098).

Депутати також мають намір розглянути законопроекти №2012а про формування і затвердження структури і штатів органів місцевого самоврядування, №2466 про органи самоорганізації населення і №2467 про загальні збори членів територіальної громади.

Крім того, в порядку денному зазначені законопроекти №4386 про зарахування плати за надання адміністративних послуг у бюджети об'єднаних територіальних громад і №3840 про виключення з переліку повноважень виконавчих органів міських рад забезпечення отримання професійно-технічної освіти в державних і комунальних загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах, що дозволить відновити механізм фінансування таких закладів за рахунок коштів державного бюджету.

До порядку денного також включено законопроект №3149 про надання органам місцевого самоврядування спеціальних повноважень установлювати в межах відповідної адміністративної території обмеження або заборону на продаж суб'єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин у певний час доби.

Окрім того, Рада планує розглянути проект постанови №1611 про створення тимчасової спеціальної комісії з питань стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях.

О 15:00 у залі засідань пройдуть парламентські слухання "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи і способи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram