ГоловнаПолітика

Аваков спростував слова Садового про події у ЛМР (оновлено)

Мер заявив, що Нацгвардію відправив до ратуші президент

Аваков спростував слова Садового про події у ЛМР (оновлено)
Фото: facebook.com/groups/govarta1

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що підрозділи Національної гвардії було залучено до охорони Львівської міської ради 9 червня на прохання мера Львова Андрія Садового.

"Міський голова звертався з відповідним проханням до мене напередодні у телефонному режимі. Я, вивчивши ситуацію, у відповідь на прохання Садового, і з урахуванням оперативної ситуації прийняв рішення про залучення до охорони Львівської ратуші, крім поліції, підрозділів Нацгвардії. Дав відповідні розпорядження", - повідомив міністр журналістам.

Раніше у вівторок видання "Українська правда" опублікувало інтерв'ю з Садовим. У ньому він стверджує, що не просив про залучення Нацгвардії до охорони Ратуші. На питання, чи кликав він гвардію, Садовий відповів: "Та боронь Боже, яка Нацгвардія!.. Після обіду того дня мені зателефонував президент і сказав, що це він дав команду керівнику Національної гвардії України максимально захистити Львівську міськраду. І я був здивований тим, що Нацгвардія у нас, виявляється, підпорядковується президенту". На питання, чи вважає він, що його підставили, Садовий заявив: "Якщо президент вирішив, що для захисту міської ради знадобиться техніка і спецзасоби, то, напевно, він знав більше, ніж я".

Оновлення. Радник міністра внутрішніх справ, нардеп Антон Геращенко оприлюднив у своєму фейсбуці звернення Садового до Авакова з проханням залучити Нацгвардію для охорони міськради.

Нагадаємо, 9 червня будівлю Львівської міськради взяли штурмом противники Садового. У залі виникла бійка. Перед цим до ратуші приїхала бронетехніка з Нацгвардією, але незабаром поїхала. Будівлю охороняли близько 100 правоохоронців, але стримати людей вони не змогли.

31 травня Львівська міська рада не змогла висловити недовіру Садовому. Голосування було пов'язано з трагедією на сміттєзвалищі біля Львова, де під завалами загинули троє пожежників, які гасили там вогонь, і еколог підприємства "Збиранка".

Раніше Садовий визнав, що частина відповідальності за подію лежить на ньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram