ГоловнаПолітика

У Сімферополі відкрили пам'ятник "ввічливим людям"

Кримчани продовжують віддавати данину російській агресії.

Бронзовий пам'ятник "ввічливим людям" відкрили сьогодні в Сімферополі.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Пам'ятник уособлює силу, спокій, впевненість і ввічливість нашого російського солдата", - сказав на церемонії відкриття "повноважний представник президента РФ у Кримському федеральному окрузі" Олег Белавенцев.

Фото: Тарас Литвиненко / РИА Новости

Фото: Тарас Литвиненко / РИА Новости

"Голова" Криму Сергій Аксьонов пообіцяв і далі розвивати бренд "ввічливі люди".

Композиція складається з воїна в повній амуніції, дівчинки з квітами і кота, що треться біля ніг. Автор скульптури - академік Російської академії мистецтв, народний художник Росії Салават Щербаков.

У травні 2015 року в Білогірську (Амурська область Росії) відкрили пам'ятник "ввічливому солдату". Монумент в людський зріст встановили на головній площі міста. На руках у бронзового солдата - кошеня, яке, за задумом авторів, мало підкреслювати ввічливість військових. Автор скульптури - Костянтин Гільов.

Поняття "ввічливі люди" набуло нового змісту після загострення ситуації на південному сході України. Тоді в Криму з'явилися озброєні люди у військовій екіпіровці без розпізнавальних знаків, які блокували пересування української армії на півострові і тим самим здійснили збройне вторгнення Росії в Україну. Згодом, під час "Прямої лінії" Володимир Путін визнав, що "ввічливі люди" насправді були російськими солдатами, хоча раніше неодноразово відкидав подібні припущення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram