ГоловнаПолітика

Київ отримає від Німеччини 15 старих снігоприбиральних машин

Віталій Кличко хоче залучити німецьких фахівців до розвантаження вулиць

Київ отримає від Німеччини 15 старих снігоприбиральних машин
Архив
Фото: kievcity.gov.ua

Київ отримає 15 одиниць снігоприбиральної техніки від Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини, повідомляється на сайті Київміськадміністрації.

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з держсекретарем міністерства Райнером Бомбою. Той, як повідомляється, зазначив, що Федеральне міністерство готове передати Києву ще 15 одиниць снігоприбиральної техніки. "Вона стара, але в хорошому стані", - сказав Бомба.

Крім того, Кличко і Бомба обговорили можливість залучення німецьких експертів, які б проаналізували транспортні потоки міста і запропонували б рішення для розвантаження вулиць Києва, зокрема побудови нових транспортних розв'язок, тунелів і кільцевої дороги. Результатом цього аналізу має стати вироблення концепції, на якій базуватимуться подальші інфраструктурні проекти.

Виходячи з повідомлень на сайті КМДА, у листопаді 2014 року до Києва прибули дві снігоприбиральні машини з Німеччини, які столична влада купила за символічні гроші у мерії Берліна.

У жовтні 2015 року мерія повідомила, що закупила в період з грудня 2014 року 67 одиниць снігоприбиральної техніки на суму 107,9 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram