ГоловнаПолітика

У провадженні НАБУ є 148 справ, - Ситник

Щодо 235 суддів були сформовані матеріали, що свідчать про можливі ризики.

У провадженні НАБУ є 148 справ, - Ситник
Фото: www.slovoidilo.ua

На сьогодні в провадженні детективів Антикорупційного бюро (НАБУ) є 148 справ, 15 проваджень направлено до суду, з них 8 стосуються представників судової гілки влади. Ще 35 особам оголошено про підозру.

Про це повідомив директор Антикорупційного бюро Артем Ситник під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики під головуванням Петра Порошенка.

Згідно з повідомленням прес-служби голови держави, директор НАБУ також зазначив, що доступ до державних реєстрів є важливим інструментом у боротьбі з корупцією, зокрема при переатестації суддів.

"До нас було направлено запит на 381 суддю. Щодо 235 суддів були сформовані матеріали, що свідчать про можливі певні ризики, і 46 з цих суддів відмовилися від подальшої атестації та пішли у відставку".

За словами Артема Ситника, майно деяких суддів шокувало: в їх власності - близько 20 об'єктів нерухомості, по декілька дорогих машин.

Нагадаємо, на початку червня директор НАБУ Антон Ситник анонсував допити фігурантів "чорної бухгалтерії" ПР і попросив їх добровільно надати зразки почерку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram