ГоловнаПолітика

Луценко вважає кримінальну справу проти Яценюка політичним піаром

Для розслідування щодо екс-прем'єра немає достатніх підстав.

Луценко вважає кримінальну справу проти Яценюка політичним піаром
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що для розслідування кримінального провадження стосовно екс-прем'єра Арсенія Яценюка немає достатніх підстав.

Про це він заявив на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Виходячи з того, що цю справу вже декілька разів відкривали і закривали, то перше моє враження, що це справа - винятково політичний піар народного депутата Сергія Капліна", - сказав він.

Луценко додав, що ще не вивчив матеріалів справи, але, за його словами, ніяких нових аргументів для розслідування наведено не було, в тому числі і судом.

"Боюся, що це використання законодавства, яке зобов'язує відкривати провадження за будь-якою заявою винятково для піар-акції", - сказав він.

Разом із тим, Луценко запевнив: якщо будуть конкретні факти зловживань із боку будь-якої посадової особи в Україні, то він готовий їх розслідувати.

"Ніяких недоторканних осіб у державі немає, але, з іншого боку, також необхідно навчитися відрізняти факти і словесне струшування повітря, чим охоплені, на жаль, багато народних депутатів", - сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше Каплін повідомив, що домігся в суді поновлення справи стосовно Яценюка за підозрою в отриманні 3 млн доларів хабара за призначення Володимира Іщука гендиректором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Міністр юстиції Павло Петренко назвав кримінальну справу проти Яценюка "помстою суддів за позицію його партії щодо судової реформи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram