ГоловнаПолітика

Шульц розраховує на позитивне рішення Європарламенту щодо безвізового режиму з Україною

Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європарламенту.

Шульц розраховує на позитивне рішення Європарламенту щодо безвізового режиму з Україною
Фото: Пресс-служба президента.

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом для узгодження позицій із підготовки до політичних консультацій на найвищому рівні Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі й обговорення перспектив запровадження безвізового режиму.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Сторони обговорили прогрес, якого досягла Україна за частиною реформ.

"У цьому контексті Шульц привітав Порошенка зі схваленням конституційних змін у частині правосуддя, стало важливим сигналом відданість української влади курсу проєвропейських демократичних реформ", - ідеться в повідомленні.

Президент Європарламенту підтвердив, що Україна належним чином виконала всі необхідні критерії для запровадження безвізового режиму. Він також запевнив, що докладає всіх зусиль для ухвалення Європейським парламентом позитивного рішення вже найближчим часом.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та наголосили на важливості подальшої координації зусиль із метою продовження антиросійських санкцій, які повинні діяти поки Україна не відновить свій суверенітет над Донбасом і Кримом", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Порошенко відкинув зрив безвізового режиму з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram