ГоловнаПолітика

Вищий спецсуд розблокував апеляцію ГПУ на закриття справи проти Іванющенка

Апеляційний суд Києва мусить переглянути постанову Солом'янського райсуду

Вищий спецсуд розблокував апеляцію ГПУ на закриття справи проти Іванющенка
Фото: Макс Левин

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ розблокував апеляцію Генеральної прокуратури на закриття справи проти Юрія Іванющенка.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, 9 червня Вищий спецсуд скасував постанову Апеляційного суду Києва від 11 лютого, яким Генпрокуратурі було відмовлено в перегляді рішення Солом'янського райсуду Києва про закриття справи.

27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва постановив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

Після цього, 1 квітня, Дніпровський районний суд Києва скасував розшук Іванющенка. І хоча через кілька днів Генеральна прокуратура знову оголосила Іванющенка в розшук, Інтерпол припинив його міжнародний розшук. Тепер у базі Інтерполу у статусі Іванющенка зазначена мета розшуку не "арешт", а "визначення місцеположення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram