ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив виділення 3 млрд гривень на відновлення Донбасу

Президент також нагадав про плани щодо створення Фонду міжнародних партнерів України

Порошенко схвалив виділення 3 млрд гривень на відновлення Донбасу
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до "Бюджетного кодексу України", який дозволить направити додатково понад 3 млрд гривень на відновлення Донбасу.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 млрд гривень, які зараз направлять до місцевих бюджетів Донецької і Луганської областей. Вони будуть використані для якнайшвидшого фінансування відновлення постраждалого Донбасу", - заявив Порошенко під час телемосту з Краматорськом.

За його словами, насамперед, кошти буде направлено на ремонт і реконструкцію 21 школи, на будівництво і відновлення 23 амбулаторій і 29 дитячих садків. Загальна вартість проектів ремонту та реконструкції об'єктів соціальної сфери становить понад 1 млрд гривень. Значну увагу також буде приділено об'єктам водопостачання та водовідведення - фінансування передбачено для 113 таких об'єктів.

У Луганській області планують привести в робочий стан 60 км доріг, спроектувати і відновити шість зруйнованих мостів. Також передбачено кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.

"Усі кошти, зібрані і направлені на Донбас, будуть контролюватися, і контролюватиметься ефективність інвестиції кожної копійки з цієї суми. Буде застосована система державних електронних закупівель Prozorro", - підкреслив Порошенко.

Він також нагадав про плани створення Фонду міжнародних партнерів України, що дозволить залучити додаткові фінанси для відновлення Донбасу.

Під час телемоста голови Донецької і Луганської ВЦА Павло Жебрівський та Юрій Гарбуз подякували президенту за підтримку.

"Ці кошти, в першу чергу, слід спрямувати на освіту, охорону здоров'я, відновлення об'єктів, що забезпечують життєдіяльність жителів Донецької області. Буде комплексний підхід до вирішення нагальних проблем регіону", - зазначив Жебрівський.

Гарбуз також додав, що виділення цих коштів є дуже важливим рішенням для регіону. За його словами, в результаті бойових дій в області постраждало понад 7 тис. об'єктів на загальну суму 8,2 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше Порошенко закликав Захід вкластися у відновлення Донбасу.

Розмови про те, що після повернення Донбасу під контроль відновлюватимуть його за рахунок грошей західних країн, ведуться вже давно. Торік Порошенко говорив, що Україна погодила залучення 2 млрд доларів міжнародної допомоги для відновлення інфраструктури Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram