ГоловнаПолітика

ДніпроОДА проведе для інших регіонів семінари з упровадження Prozorro

Досвід області визнано найкращим в Україні.

ДніпроОДА проведе для інших регіонів семінари з упровадження Prozorro
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Дніпропетровська обладміністрація проведе для інших регіонів семінари з упровадження системи електронних закупів Prozorro.

Як повідомляє прес-служба адміністрації, Кабмін визнав результати Дніпропетровської області, де Prozorro функціонує вже дев'ять місяців, найкращими в країні. "Треба почути тих, хто є найкращим. А найкраща в Україні Дніпропетровська ОДА. Вважаю, що нам потрібно на базі Дніпропетровської області провести навчання. Запросити туди всіх губернаторів, які відстають, зі своїм персоналом, і навчити їх працювати в Prozorro", - заявив прем'єр Володимир Гройсман .

Заява прем'єра підтверджена відповідним протоколом КМУ. Мінекономрозвитку разом з Дніпропетровською облдержадміністрацією доручено організувати і провести навчання представників інших ОДА та органів місцевого самоврядування.

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко заявив, що адміністрація готова ділитися досвідом і допомагати країні переходити на систему електронних закупівель. "Ми готові ділитися всіма тонкощами роботи, дев'ятимісячним досвідом і секретами впровадження Prozorro в регіоні. У нас у Prozorro зареєстровано вже 19,5 тисячі лотів, планова економія - 75,6 млн гривень. Усіх запрошуємо в гості. Чи можемо проводити лекції по скайпу. Такий досвід у нас теж є - так уже не перший місяць навчаємо міста і райони області", - зазначив Резніченко.

Впроваджувати систему електронних закупівель Prozorro в Дніпропетровській області почали в серпні 2015-го. Сьогодні область на другому місці в країні за кількістю успішно завершених у Prozorro торгів після Київської міської державної адміністрації. Щомісяця в Дніпропетровській ОДА проходять семінари для підприємців і державних службовців. На сьогодні проведено 39 таких семінарів.

В ОДА також створено спеціальну гарячу лінію, на яку представники бізнесу можуть повідомляти про зловживання чиновників під час держзакупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram