ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив положення про Міністерство з питань окупованих територій

Відомство буде головним щодо держполітики в Криму і на Донбасі.

Кабмін затвердив положення про Міністерство з питань окупованих територій
Фото: lifedon.com.ua

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив положення про Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Про це інформує прес-служба уряду.

Згідно з документом, міністерство стане головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, який буде забезпечувати формування і реалізовувати державну політику з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також окремих територій Донецької і Луганської областей, де органи влади і місцевого самоврядування тимчасово не здійснюють свої повноваження.

"Кінцевою метою формування і реалізації державної політики стане реінтеграція зазначених територій та їх населення в єдиний конституційний простір України, захист прав і свобод осіб, які порушено в результаті окупації, застосування норм міжнародного гуманітарного права на території України, координації діяльності з надання гуманітарної допомоги цивільному населенню під час збройних конфліктів, у сфері розвитку світу, відновлення і розвитку Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що найближчим часом спірні пункти положення про міністерство будуть доопрацьовані спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством соціальної політики та Міністерством юстиції.

Нагадаємо, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб створено 20 березня шляхом злиття Державного агентства з питань відновлення Донбасу і Державної служби з питань Автономної республіки Крим і Севастополя.

Міністром у справах окупованих територій є Вадим Черниш, який раніше очолював Держагентство з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram