ГоловнаПолітика

Заступник голови Миколаївської ОДА Романчук не вважає себе винуватим в отриманні хабара

Чиновник заявив, що не розуміє "що відбувається останні три дні"

Заступник голови Миколаївської ОДА Романчук не вважає себе винуватим в отриманні хабара
Николай Романчук

Затриманий під час отримання $90 тис. забара заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук прибув до Приморського районного суду Одеси.

Про це повідомляє місцевий сайт "Новости Н".

Об 11:00 у супроводі адвокатів Романчук уже був у залі засідань, де він відразу заявив, що почувається погано і що "тиск у нього 160".

Сьогодні суд має обрати йому запобіжний захід. Військова прокуратура Південного регіону вимагає взяти чиновника під варту із правом внесення застави у розмірі 20 млн гривень. Адвокати наполягають на особистому зобов'язанні або в крайньому разі на домашній арешт, оскільки провину їхнього підзахисного, на їхню думку, не доведено.

Сам Романчук заявляє, що не визнає свою провину і не розуміє, "що відбувається останні три дні". При цьому він заявив, що не збирався і не збирається ховатися від слідства.

"Коли людина почувається винуватою, вона би втекла. А коли не винуватий, вона йде до суду. У мене є адвокати. Я тікати не збираюся. Стан здоров'я під Богом", - сказав чиновник.

Крім того він повідомив, що в Миколаєві, куди поїхав вчора з одеської лікарні, ні з ким не зустрічався.

Нагадаємо, героя України Романчука і ще трьох чиновників затримали 3 червня, за отримання хабара в сумі $90 тис. Згодом під будинком Романчука знайшли мережу тунелів зі скарбами.

Під час судового засідання в понеділок, на якому Романчуку мали обрати запобіжний захід, йому стало погано, і медики його ушпиталили. При цьому суддя ухвалив рішення про перерву на невизначений термін, "до одужання підсудного".

У вівторок Романчук виписався з лікарні і поїхав до Миколаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram