ГоловнаПолітика

Грицак розкритикував Трепака за передачу "чорної бухгалтерії" ПР у НАБУ без рапорту

"Він мав доповісти про обставини отримання цієї інформації"

Грицак розкритикував Трепака за передачу "чорної бухгалтерії" ПР у НАБУ без рапорту
Василий Грицак
Фото: LB.ua

Голова СБУ Василь Грицак вважає, що його колишній заступник Віктор Трепак мав повідомити його про наявність "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

"Трепак знає, що він мав доповісти рапортом голові СБУ про обставини отримання цієї інформації, де, коли, від кого і за яких обставин, в присутності кого і кому ще про це відомо - і передати ці матеріали. Цим матеріалам потім мали дати правову оцінку і мало бути прийнято процесуальне рішення. На жаль, цього не відбулося", - розповів Грицак на брифінгу в понеділок.

"На жаль, про підготовку і передачу в НАБУ "чорної бухгалтерії" Партії регіонів мені нічого не було відомо", - додав він.

Грицак також розповів, що наразі Трепак перебуває у відпустці, і таким чином наказ про його звільнення з посади формально ще не набув чинності.

Голова спецслужби підкреслив, що виступав за збереження за Трепаком посади першого заступника голови.

Нагадаємо, 28 травня Трепак передав НАБУ документи про витрати Партії регіонів у 2008-2012 роках.

30 травня НАБУ почало розслідування за цією заявою. Як стало відомо з документів, які потрапили у ЗМІ, тільки у другому півріччі 2012 року Партія регіонів витратила близько $66 млн на фінансування політичної діяльності. У тому числі певні суми передавалися політичним силам "Наша Україна" і Комуністична партія України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram