ГоловнаПолітика

Податкова сьогодні поза законом, - Данилюк

Міністр фінансів ініціює створення аналітичної служби.

Податкова сьогодні поза законом, - Данилюк
Фото: 24tv.ua

Податкова міліція сьогодні частково поза законом, оскільки у своїй роботі вона часто посилається на Закон «Про міліцію», який давно не чинний.

Про це

в інтерв'ю в рамках програми "Лівий берег" із Сонею Кошкіною заявив міністр фінансів Олександр Данилюк

До того ж, за його словами, фінансування податкової обходиться державі дуже дорого, та й імідж у неї суто негативний, про що говорять передусім іноземні інвестори.

"553 мільйони гривень пішли на утримання, при цьому відшкодовано 520 мільйонів. Тобто більш ніж 30 мільйонів різниця. Сам факт наявності такої служби повинен мотивувати людей не ухилятися від порушення закону. А за фактом той негатив, який приносить податкова поліція, завдає значно серйознішої шкоди, ніж небаланс у 30 мільйонів", - розповів Данилюк.

При цьому

ліквідацію податкової він називає одним із пріоритетів своєї роботи.

"Тут дуже важливо, якою буде кінцева модель (податкової - ред.). Її ми бачимо так: це служба, що буде виконувати аналітичні функції, боротися зі схемами, що дозволяють уникнути оподаткування, й іншими економічними злочинами проти держави. Це вимагає прийняття окремого закону, відповідний проект я внесу найближчим часом на розгляд Кабміну. Над ним я працював кілька років, з групою депутатів ми виробили єдину модель, саме цей проект закону і будемо ініціювати", - зазначив міністрів фінансів.

При цьому він акцентував, що нинішня реформа податкової кардинально відрізняється від тієї, яку намагався впровадити Арсеній Яценюк.

"Я був присутній на тому розширеному засіданні Кабміну в клубі Кабінету Міністрів, коли розглядався цей законопроект. І я виступив категорично проти нього. Тому що він прописував просто механічне об'єднання функцій всіх органів, які займаються економічними злочинами проти держави, в один. Жодної оптимізації, зміни підходів, просто об'єднали в єдиний орган і вважають, що це реформа. А потрібно міняти підхід до роботи. Це повинна бути аналітична служба, а-на-лі-тич-на!" - впевнений Данилюк.

При цьому він упевнений, що попередній законопроект про ліквідацію податкової тільки посилював наявну систему.

"Пам'ятайте, хто тоді був головою Податкової? Хоменко. І саме він готував той законопроект, який не просто зберігав наявну систему, а максимально її підсилював. Такими реформами повинні займатися нові люди, і аж ніяк не вихідці з податкової", - резюмував голова Мінфіну.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю: "Олександр Данилюк: «МВФ не буде тягнути нас роками»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram