ГоловнаПолітика

Незалежна медіа-профспілка зі скандалом відсторонила свого голову

Юрій Луканов очолював НМПУ з 2011 року.

Незалежна медіа-профспілка зі скандалом відсторонила свого голову
Юрий Луканов
Фото: yuriylukanov.wordpress.com

Рада Незалежної медіа-профспілки України на засіданні 4 червня призупинила повноваження голови НМПУ Юрія Луканова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НМПУ.

Призначено позачерговий з'їзд медіа-профспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації. До з'їзду виконувати обов'язки голови НМПУ буде Сергій Штурхецький.

Луканов, який очолював НМПУ з 2011 року, в коментарі "Детектору медіа" повідомив, що формальним приводом для призупинення його повноважень стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн. "Гроші були просто неправильно оформлені. Як тільки помилку виявили, то гроші було повернуто на рахунок. Але цей випадок став підставою, щоб звинуватити мене в корупції", - сказав він.

Ще однією проблемою стали розбіжності між деякими членами Ради і головою організації з листом до Міжнародної федерації журналістів із вимогою розслідувати дії Союзу журналістів Росії, який у своїй заяві назвав Крим територією Росії. Юрій Луканов вважає, що таке звернення не отримає підтримки в МФЖ.

Дискусійним стало і створення місії ОБСЄ щодо прав журналістів у Криму, запуску якої домагалися НМПУ разом із Національною спілкою журналістів України (НСЖУ). Юрій Луканов зазначає, що діяльність місії і її результати будуть неоднозначними через те, що в ній візьмуть участь росіяни. Але, на його думку, "не складно ефектно заявити протест, ефективно шляхом важкої роботи домагатися результатів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram