ГоловнаПолітика

Заступник Луценка анонсувала масові звільнення в Генпрокуратурі

"Повинні втратити свої робочі місця люди непрофесійні, ті, хто живе не за доходами".

Заступник Луценка анонсувала масові звільнення в Генпрокуратурі
Фото: www.segodnya.ua

Заступник генерального прокурора Валентина Теличенко анонсувала масові звільнення в ГПУ.

"Звичайно, буде багато звільнень. На сотні вакансій, які утворюються, я припускаю, буде новий набір працівників", - заявила вона в п'ятницю в ефірі "5 каналу".

При цьому Теличенко підкреслила, що йдеться про тотальне звільнення всіх прокурорів.

"Не треба сподіватися, що 100% усіх звільнять, 100% всіх корупціонерів візьмемо на список і покараємо. Я думаю, що кілька людей, звільнених з прокуратури, вже будуть першим сигналом. А коли ці кілька переростуть у десятки, сотні - це буде переконливим сигналом для інших працівників змінюватися", - сказала вона.

При цьому Теличенко зауважила, що потрібно розробити критерії, завдяки яким прокуратура зможе поповнитися професійними і чесними людьми. У тому числі йдеться про гідну зарплату.

"Зарплата - це дуже важливий елемент реформи, але починати треба навіть не зі зарплати, а з того, що система прокуратури повинна позбутися тих, хто ганьбить її перед суспільством. Повинні втратити свої робочі місця люди непрофесійні, ті, хто живе не за доходами, ті, за якими є підстави вважати, що вони корупціонери, хабарники і т. ін.", - сказала заступник генпрокурора.

Нагадаємо, Валентина Теличенко стала одним з трьох нових заступників генпрокурора Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram