ГоловнаПолітика

Савченко: Україна стала кращою за останні два роки

При цьому влада працює за старими схемами і традиціями.

Савченко: Україна стала кращою за останні два роки
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Надія Савченко, яка майже два роки була в ув'язненні в Росії, вважає, що за цей час Україна змінилася в кращу сторону.

"Україна змінилася на краще за два роки моєї відсутності. Я була приємно здивована зустрічами з людьми. Вони не готові терпіти приниження, кланятися. Поводяться гідно, не дивляться на мене знизу вгору. А дивляться як на ту, хто стане з ними поруч. Більш того, люди навчилися починати змінювати країну з себе, робити щось самі, не сподіваючись на винних у ситуації, що склалася", - заявила вона в п'ятницю в ефірі "Шустер Live".

При цьому влада держави, вважає Савченко, працює за старими схемами і традиціями.

"Наша влада "Титанік"? Так, вона "Титанік". Вона тоне? Так, вона тоне. Якщо раніше всі влади крейсером кудись бігли, як щури з корабля, що тоне, то нинішня влада повинна розуміти, що народ уже не дасть їй піти. Уряд повинен нести відповідальність за свої дії. Інакше його зметуть", - заявила депутат.

Савченко також поділилася враженнями від першого тижня роботи у Верховній Раді.

"Я добре відчуваю, куди я потрапила. Але пообіцяла собі, що не буду критикувати політиків, поки не зроблю щось сама як політик. Людина повинна навчитися робити і помилятися, виправляти помилки. Звичайно, одного тижня мало, щоб все освоїти. Молоді депутати вже отримали два роки досвіду, коли я була ув'язнена. У мене мало часу, тому буду дуже активно вчитися", - сказала вона.

За її словами, їй багато допомагають колеги з фракції "Батьківщина". "Вони мене вчать, пояснюють, щедро діляться знаннями. Ніхто ні на кого не тисне. Іноді думки розходяться і кожен голосує, як вважає за потрібне", - сказала Савченко.

Нагадаємо, 25 травня Савченко була обміняна на двох російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram