ГоловнаПолітика

Порошенко назвав помилкою публікацію даних журналістів на сайті "Миротворець"

"Якби ми мали право закривати сайти, впевнений, що це було б зроблено"

Порошенко назвав помилкою публікацію даних журналістів на сайті "Миротворець"
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко назвав помилкою рішення сайту "Миротворець" оприлюднити дані журналістів, які отримували акредитацію на окупованій території у терористичній організації "ДНР".

"Як президент України я впевнений, що це була дуже велика помилка", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю.

При цьому він попросив журналістів, ображених на "Миротворець", не ставити знак рівності між цим сайтом і державою Україна.

"Є сайт, до якого ні президент, ні уряд не причетні. Якби ми, уявіть собі, мали право закривати сайти, впевнений, що це було б зроблено. Думаю, що зараз це недоцільно", - сказав він.

Нагадаємо, сайт "Миротворець", пов'язаний з нардепом Антоном Геращенком, був створений для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм. У травні навколо сайту розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис. журналістів, які отримали "акредитацію" в "ДНР" та "ЛНР".

Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних. Прокуратура Києва розпочала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів".

ЄС і країни "Великої сімки" зажадав видалити список акредитованих журналістів, а омбудсмен Валерія Лутковська закликала закрити сайт.

У підсумку творці сайту заявили, що закривають "Миротворець", але через тиждень відновили його роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram