ГоловнаПолітика

У СБУ не знають, як матеріали "чорної бухгалтерії" ПР опинилися у Трепака

Трепак був куратором робочої групи, яка розслідувала злочини проти Майдану

У СБУ не знають, як матеріали "чорної бухгалтерії" ПР опинилися у Трепака

Службі безпеки України не відомо про те, коли саме матеріали так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів опинилися в екс-заступника голови спецслужби Віктора Трепака.

Про це заявила спікер СБУ Олена Гітлянська, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми не знаємо, коли ці матеріали з'явилися у Трепака. Як співробітник СБУ, він не доповідав про них керівництву рапортом, який мав бути проаналізований, і йому була б дана належна оцінка", - повідомила вона.

Гітлянська розповіла, що Трепак був куратором робочої групи, яка займалася розслідуванням злочинів проти Майдану і фінансовими махінаціями колишньої влади.

"У цю групу входить 39 співробітників СБУ і очолює її керівник одного з департаментів СБУ Анатолій Дублик. Ця група виконала понад 200 доручень Генеральної прокуратури України, і ніхто з представників цієї групи, в тому числі і керівник групи, нічого не чув про ці матеріали", - підкреслила Гітлянська.

За її словами, цих документів не мав і керівник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергія Горбатюка.

Коментуючи заяву Трепака про те, що за ним нібито стежать, Гітлянська підкреслила, що ця людина як оперативний співробітник "прекрасно знає, як діяти в таких ситуаціях".

"Сьогодні ми знаємо про факти незаконного стеження з боку приватних осіб за нашими співробітниками і швидко припиняємо це. Про стеження він мав повідомити керівника Служби", - підкреслила вона.

"СБУ має сили і засоби, щоб ті, хто за ним нібито стежить, через півгодини лежали обличчям на землі", - заявила речник СБУ.

Нагадаємо, 28 травня Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram