ГоловнаПолітика

Порошенко: голосування за Конституцію не дає індульгенцію екс-регіоналам

Депутатський мандат не врятує від ефективного розслідування

Президент Петро Порошенко заявив, що голосування окремих колишніх членів Партії регіонів за зміну Конституції не дає їм індульгенцію.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю, відповідаючи на запитання LB.ua.

Фото: Макс Требухов

"Голосування і підтримка народних депутатів і фракцій не означає, що хтось має індульгенцію з розслідування справ", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що не проводив секретних переговорів з "Опозиційним блоком", "Волею народу" і "Відродженням", у яких зараз перебувають екс-регіонали. "Діалог, що вівся з головою фракції "Опозиційного блоку", проходив у присутності інших голів фракцій. Так само, як і діалог з головами "Волі народу" і "Відродження". Я сьогодні передзвонив Бойку, Хомутинніку і не зміг додзвонитися до Москаленка. перетелефонував Гриніву, Бурбаку, Тимошенко. Не телефонував Ляшку. І кому зміг, подякував за вчорашнє голосування", - сказав він.

Фото: Макс Требухов

Порошенко підкреслив, що в Україні зараз є дуже велика кількість органів, які можуть розслідувати корупцію і злочини, і всі вони на сьогодні деполітизовані.

"Зміни відбуваються незворотні. І ні депутатський мандат, ні міністерський портфель, ні суддівська мантія, ні прокурорське крісло не закриють і не врятують тебе від ефективного розслідування", - сказав він.

Нагадаємо, що 2 червня за Конституційну реформу Порошенка проголосували 335 народних депутатів, в тому числі "Опоблок" - 38 депутатів (з 44), "Відродження" - 22 (з 23) і "Воля народу" - 18 (з 19).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram