ГоловнаПолітика

Порошенко: проти судової реформи виступили ті, кого я вважав партнерами

Президент вважає зміни Конституції стосовно правосуддя одним з найважливіших рішень.

Порошенко: проти судової реформи виступили ті, кого я вважав партнерами
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що проти змін до Конституції на тему правосуддя виступили ті, кого він вважав партнерами по демократичному табору.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю.

Порошенко підкреслив, що вважає судову реформу, яку Верховна Рада проголосувала 2 червня, одним з найважливіших рішень за час його президентства.

"Вважаю це рішення одним з найважливіших за час мого президентства. Якби вчора реформа провалилася, якби ми побачили на табло 299-298, це означало б консервацію нинішньої судової влади на роки", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що останні кілька тижнів витрачав "левову частку" свого часу на переговори з фракціями і окремими депутатами. Президент пошкодував, що не всіх йому вдалося переконати.

"Я дякую тим, хто продемонстрував дуже високий рівень відповідальності, не дуже широкий горизонт мислення і дуже невеликий масштаб дій. Шкода тільки, що проти реформи і на захист судової касти висловилися ті сили, які я вважав своїми партнерами по демократичному європейському табору", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, зміни Конституції України стосовно правосуддя підтримали фракції Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту", "Батьківщини", Опозиційного блоку, а також депутатські групи "Воля народу" і "Відродження".

БПП дав 138 голосів (зі 142 депутатів), "Народний фронт" - 80 (з 81), Опоблок - 38 (із 44), "Відродження" - 22 (з 23), "Воля народу" - 18 (з 19 ), "Батьківщина" - 13 (з 19). Також реформу підтримали 25 з 41 позафракційного депутата.

"Самопоміч" і Радикальна партія утрималися від голосування, крім "радикала" Артема Вітка, який підтримав зміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram