ГоловнаПолітика

Порошенко після кредитної угоди з США чекає на угоду з МВФ

"За допомогою світової коаліції на підтримку України ми відновимо нашу державу"

Порошенко після кредитної угоди з США чекає на угоду з МВФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що слідом за підписанням угоди про надання Україні кредитних гарантій США відбудеться оновлена угода з МВФ та отримання макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Про це він сказав у п'ятницю під час підписання декларації про наміри й угоди про гарантії запозичення між Україною і США.

"Це буде сприяти економічному зростанню України. Я дуже вдячний США за таку своєчасну і важливу допомогу нашій країні. Упевнений, що за допомогою світової коаліції на підтримку України ми відновимо нашу державу", - цитує президента його прес-служба.

За словами Порошенка, тільки-но стало відомо про те, що буде підписано угоду про макрофінансову допомогу, міжнародне рейтингове агентство Moody's відразу ж переглянуло свій прогноз щодо курсу української гривні, українські цінні папери на європейському ринку поліпшили свої показники, і "це є символом того, що інвестори вірять в Україну".

"Сьогоднішня наша спільна домовленість - це і загальний фронт протидії зовнішній агресії проти України з боку Росії. Там не хочуть, хочу сказати, що там навіть бояться нашого успіху", - додав він.

У свою чергу, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав угоду важливим кроком України на шляху до стабільності та економічного зростання, додатковим стимулом реформ, які вже проводяться, і свідченням виконання зобов'язань США перед народом України.

"Підписання угоди про кредитні гарантії свідчить про помітний і значний прогрес реформ в Україні, якого вам, пане президенте, та українському уряду вдалося досягти", - сказав Пайєтт.

Нагадаємо, угода зі США дозволить Україні випустити п'ятирічні єврооблігації на суму 1 млрд доларів. Папери будуть гарантовані американським урядом, за рахунок чого їхня процентна ставка буде дуже низькою - щонайбільше два відсотки.

Це вже третя така угода. Дві попередні було реалізовано у 2014-му і 2015 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram