ГоловнаПолітика

НАБУ закликало Москаля підтвердити фактами заяву про Ющенка

Бюро хоче доказів для початку розслідування

НАБУ закликало Москаля підтвердити фактами заяву про Ющенка
Геннадий Москаль
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро готове взяти в роботу заяву Геннадія Москаля про те, що колишній президент Віктор Ющенко одержав 1 млрд доларів за "здачу влади" Віктору Януковичу, якщо голова Закарпатської ОДА повідомить конкретні факти і обставини.

"Станом на 2 червня Москаль не звертався до НАБУ із заявою про скоєння зазначеного корупційного правопорушення і ніяких матеріалів не передавав. У своїй публічній заяві, оприлюдненій на персональному сайті у вівторок, 31 травня, він не вказав на конкретні факти або обставини, за яких могло статися вказане ним кримінальне правопорушення", - повідомляється на сайті НАБУ.

Бюро закликає Москаля і всіх, хто володіє інформацією по суті його заяви, надати її.

"Інакше Бюро не матиме підстав для початку досудового розслідування фактів, озвучених губернатором Закарпатської області", - зазначили там.

НАБУ закликало публічних осіб бути відповідальними в оприлюдненні інформації про корупційні правопорушення та готовими до співпраці з правоохоронними органами.

Нагадаємо, Москаль 31 травня розмістив на своєму сайті таку заяву: "Що ми шукаємо у "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко і його голови адміністрацій Балога та Ульянченко? Це ж усім добре відомо!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram