ГоловнаПолітика

СБУ зловила у Харкові прихильників ІДІЛ, які прямували в Європу

Затримано двох людей, які приїхали з Сирії, та організатора переправлення

У Харкові Служба безпеки України запобігла переправленню прихильників терористичної організації "Ісламська держава" з території Сирії транзитом через Україну у країни Західної Європи.

На сайті спецслужби зазначено, що організувати переправлення взявся громадянин однієї з сусідніх країн, який перебуває в Україні незаконно і підозрюється правоохоронцями у можливій причетності до терористичної діяльності.

"На одній з квартир у спальному районі Харкова зловмисник під прикриттям релігійної діяльності приймав прихильників "ІД" і мав намір переправити їх у Європу. Під час обшуку у квартирі співробітники спецслужби виявили організатора каналу і ще двох осіб, підготовлених до подальшого нелегального переправлення", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні СБУ повідомила про затримання у Києві п'ятьох іноземців-прихильників "Ісламської держави".

Протягом 2015 року спецслужба видворила 25 потенційних учасників ІДІЛ. Шістьох учасників "Ісламської держави", які перебували в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу, СБУ затримала для подальшої екстрадиції.

Раніше французький сенатор Наталі Гуле заявила, що в Україні існує табір з підготовки джихадистів. З'явилася інформація, що такі дані Гуле отримала від голови СБУ Василя Грицака. Згодом сенатор відхрестилася від звинувачень України у співпраці з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram