ГоловнаПолітика

Рада просить Сенат Франції відмовитися від заклику скасувати санкції проти Росії

Депутати попросили французьких колег засудити РФ.

Рада просить Сенат Франції відмовитися від заклику скасувати санкції проти Росії
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада звернулася до Сенату Франції із закликом засудити порушення Росією міжнародного права і сприяти тиску на неї.

За проект постанови №4731 проголосували 227 народних депутатів.

У зверненні Верховна Рада висловила жаль у зв'язку з прийняттям Національними зборами Франції (нижня палата Сенату) 28 квітня резолюції №721 із закликом скасувати введені Євросоюзом санкції проти РФ, а також занепокоєння з приводу запланованого на 8 червня розгляду в Сенаті Франції проекту резолюції, яка стосується скасування обмежувальних заходів, запроваджених ЄС проти Російської Федерації.

Український парламент закликав Сенат Франції не допустити прийняття рішення, яке може бути сприйнято Росією як ослаблення єдності позиції Євросоюзу щодо неприйнятності і засудження протиправних дій Москви на міжнародній арені, а також підірвати зусилля Франції, спрямовані на мирне врегулювання ситуації в Україні.

Рада також закликала Сенат рішуче засудити порушення Росією основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється в її насильницьких діях на території України.

Парламент попросив Сенат Франції всіляко сприяти продовженню тиску на РФ як країну, яка грубо порушує Статут ООН, Будапештський меморандум і інші міжнародні правові акти.

Нагадаємо, затверджена 28 квітня Національними зборами Франції резолюція з пропозицією скасувати санкції проти Росії має консультативний характер і не зобов'язує французьку владу до цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram