ГоловнаПолітика

Один із лідерів НУНС заперечує отримання грошей від ПР

Голова УНП визнав, що "Наша Україна" вела переговори з великим бізнесом

Один із лідерів НУНС заперечує отримання грошей від ПР
Фото: kyivpost.ua

Один із лідерів блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і колишній голова Української народної партії Юрій Костенко заперечує отримання понад 1,6 млн доларів від Партії регіонів напередодні виборів до Верховної Ради у 2012 році.

Прізвище Костенка фігурує у так званій "чорній бухгалтерії" ПР, оприлюдненій у вівторок. У документах зазначено, що Костенко Ю.І. трьома траншами протягом вересня-жовтня 2012 року отримав понад 1,6 млн доларів. Призначення коштів вказано як "Наша Україна" - проекти".

В ефірі телеканалу 112 Костенко заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Ні. Це не відповідає дійсності. Але відповідає дійсності інша обставина. Я 15 років був головою Української народної партії і брав участь у багатьох виборах, і президентських, і парламентських, і можу абсолютно відповідально стверджувати, що українська політика фінансувалася великим капіталом завжди. Незалежно від того, до якої політичної когорти належала та чи інша партія - до опозиційних чи до провладних", - зазначив він.

При цьому він визнав, що у 2012 році НУНС вела переговори з великим капіталом.

"У 2012 році Українська народна партія йшла у політичному блоці з "Нашою Україною" та Конгресом українських націоналістів, і я входив у політичне керівництво. Я можу абсолютно чесно сказати, що ми також вели переговори не з Партією регіонів, а з представниками великого бізнесу щодо отримання фінансової підтримки. А далі всі технічні речі, які стосувалися виборів, вів штаб, який очолював Сергій Бондарчук", - заявив Костенко.

Представників великого бізнесу, які давали гроші НУНС, Костенко назвати відмовився.

"Я з технічними питаннями фінансування виборів 2012 року ніяк не пов'язаний", - сказав він.

Появу свого прізвища в оприлюднених документах Костенко пов'язав із виходом своєї книги. Щоправда, ця книга вийшла ще минулого року.

"Те, що з'явилося моє прізвище у такому суцвітті Партії регіонів, я пов'язую з моєю книгою, яка нещодавно вийшла, - це "Історія ядерного роззброєння України", у якій дуже чітко окреслено можливості не тільки великого капіталу, а й Росії в ухваленні політичних рішень", - сказав Костенко.

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" ПР.

31 травня частину документів за період з 6 червня по 6 грудня 2012 року виклали у відкритий доступ. Втім, в оприлюднених документах відсутня інформація за період з 6 жовтня по 22 листопада 2012 року, коли в Україні проводили парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram