ГоловнаПолітика

Суд арештував близько 200 млн гривень екс-міністра фінансів Колобова

Гроші були розміщені на рахунку, відкритому на ім'я матері екс-міністра

Суд арештував близько 200 млн гривень екс-міністра фінансів Колобова

Печерський районний суд Києва арештував близько 200 млн гривень, що належать колишньому міністрові фінансів Юрію Колобову.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

"Під час розслідування кримінального провадження за підозрою Колобова в заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах встановлено, що з метою приховування грошових коштів, отриманих шляхом зловживання службовим становищем, він розмістив їх на рахунках, відкритих у Фідобанку на ім'я своєї матері..." - наголошено в повідомленні.

Слідчий суддя визнав обґрунтованою позицію Генпрокуратури в частині приналежності коштів безпосередньо Колобову, у зв'язку з чим на них накладено арешт.

Усього в гривневому еквіваленті арештовано 199,4 млн гривень.

Нагадаємо, у вересні 2014 року СБУ відкрила кримінальне провадження проти Колобова й інших колишніх членів уряду Миколи Азарова за підозрою в розтраті державного бюджету. В СБУ повідомляли, що Колобов та інші високопосадовці організували випуск облігацій зовнішньої державної позики на суму $3 млрд за рахунок Фонду національного добробуту РФ. Крім того, за даними СБУ, колишні чиновники також незаконно перерахували комісію в розмірі $450 тис. на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку ВТБ у Лондоні) за розміщення зазначених державних паперів.

Генпрокуратура також розслідує кримінальне провадження проти Колобова за підозрою в розтраті 220 млн грн бюджетних коштів. Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою чи службовим становищем). 20 січня 2015 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував Колобова.

У березні 2015 року Колобова заарештували в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія, що в Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram