ГоловнаПолітика

На виборах-2012 Партія регіонів фінансувала "Нашу Україну" і КПУ, - нардеп

Оприлюднено документи з "чорної бухгалтерії" ПР

На виборах-2012 Партія регіонів фінансувала "Нашу Україну" і КПУ, - нардеп
Фото: Макс Левин

У другому півріччі 2012 року Партія регіонів витратила близько $66 млн на фінансування політичної діяльності, в тому числі певні суми передавала політичним силам – "Нашій Україні" і Комуністичній партії України.

Про це заявив на брифінгу народний депутат від БПП Сергій Лещенко, повідомляє ЛІГА.net.

За його словами, про такі виплати свідчать документи, які генерал СБУ Віктор Трепак передав Національному антикорупційному бюро.

"Вони потрапили до нас кілька місяців тому. Це фактично розписки про отримання величезних грошей у готівці на здійснення політичної діяльності. Тут вказано прізвища осіб, суми і на які цілі. У нашому розпорядженні - 22 сторінки документів, які належать до другого півріччя 2012 року", - розповів Лещенко.

Він розповів, що отримав цю інформацію від аноніма, а Трепак, імовірно, має велику кількість даних.

"Найбільш приголомшливо - це фактично хабарі членам і підрозділам ЦВК, які обчислювалися мільйонами доларів. Це гроші на політику, гроші на хабарі народним депутатам з інших фракцій, це гроші за голосування депутатам інших фракцій в інтересах ПР, це гроші, які були виплачені третім силам. І найцікавіші з тих сил, які є в наших документах, - це партія "Наша Україна" і Комуністична партія", - наголосив депутат.

Лещенко передбачає, що в іншому масиві матеріалів згадано й інші партії, які вже заявили, що не причетні до цього.

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки кільком колишніх і нинішнім можновладним чиновникам. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram