ГоловнаПолітика

Верховний Суд підтвердив законність дозволу на арешт Клюєва

Верховний Суд погодився з рішенням ВАСУ

Верховний Суд підтвердив законність дозволу на арешт Клюєва
Сергей Клюев
Фото: bahmut.com.ua

Верховний Суд підтвердив рішення Вищого адміністративного суду (ВАСУ), яким відмовив у задоволенні скарги народного депутата Сергія Клюєва на зняття з нього недоторканності і дозвіл на притягнення до відповідальності та арешт.

Про це повідомив голова Верховного Суду Ярослав Романюк, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Щодо Клюєва. Верховний Суд України ухвалив рішення і погодився з рішенням ВАСУ, який відмовив у задоволенні скарги народного депутата Клюєва", - повідомив Романюк.

За його словами, у ситуації з Клюєвим парламент не порушив відповідну процедуру.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор Віктор Шокін у червні 2015 року звернувся до Верховної Ради з поданням про дозвіл на затримання та арешт Клюєва в рамках нового кримінального провадження стосовно нього.

3 червня Рада розглянула подання генпрокурора і зняла недоторканність, а також дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва. Він підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Того ж дня парламентар намагався покинути межі України через аеропорт "Бориспіль", але його не пропустили прикордонники. 4 червня Клюєв не з'явився на допит.

На початку листопада 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура відкликала вищевказане подання у зв'язку з необхідністю його доопрацювати. У грудні в парламент надійшло нове подання генпрокурора на затримання і арешт Клюєва, а 28 січня 2016 року Рада його підтримала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram