ГоловнаПолітика

"Народний фронт" зажадав збільшити оборонний бюджет

Потрібно виділити ще мінімум 3,6 млрд гривень, заявив Максим Бурбак.

"Народний фронт" зажадав збільшити оборонний бюджет
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Верховна Рада повинна негайно внести зміни в держбюджет на 2016 рік для фінансування додаткових оборонних потреб, заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час погоджувальної ради парламенту в понеділок.

"Народний фронт" наполягає на тому, щоб Верховна Рада терміново прийняла рішення про збільшення оборонного бюджету. Треба якомога швидше внести зміни в держбюджет 2016 року, щоб оперативно задовольнити додаткову потребу у фінансуванні державного оборонного замовлення. Це мінімум 3,6 мільярда гривень", - наводить прес-служба НФ слова Бурбака.

Він зазначив, що асигнування на оборону і нацбезпеку необхідно щорічно збільшувати і надалі, як це робив уряд Арсенія Яценюка, що передбачив 113 млрд грн на оборону в держбюджеті на 2016 рік.

"Цього вимагає від нас війна. Перш за все, посилення обороноздатності і соціального забезпечення військовослужбовців і їхніх сімей", - зазначив Бурбак.

За словами голови фракції, активізація бойових дій на Донбасі свідчить, що Росія не збирається дотримуватися Мінських домовленостей і зброєю намагається схилити Україну до поступок, метою яких є руйнування української державності.

"Народний фронт" наполягав і наполягає: Росію треба зобов'язати, нарешті, виконати всі її зобов'язання в межах Мінських домовленостей. Так зване "політичне врегулювання" можливе тільки після повного відновлення суверенітету України на нині окупованих територіях", - сказав Бурбак, додавши, що питання Криму слід вирішуватися окремо від питання Донбасу.

Крім того, Бурбак виступив за ухвалення закону про спецконфіскацію, що дозволить спрямувати отримані державою гроші на оборону.

"Гроші в нас лежать під носом, але Верховна Рада ніяк не наважиться на рішення. Я говорю про арештовані кошти Януковича. Необхідно якомога швидше прийняти закон про спецконфіскацію", - сказав він.

Нагадаємо, зараз Україна витрачає майже 5% ВВП на безпеку і оборону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram