ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявляє про зрив термінів підготовки бюджету на 2017 рік

У партії підозрюють, що документ знову спробують внести в Раду останньої миті.

"Батьківщина" заявляє про зрив термінів підготовки бюджету на 2017 рік

Уряд порушує терміни підготовки до прийняття Державного бюджету на 2017 рік. Про це заявила лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії. «У нас уже минули перші терміни формування бюджету на 2017 рік, які закріплено законом. Мало відбутися обговорення основ бюджету на наступний рік, проведені всі податкові зміни, які потрібні для того, щоб прийняти бюджет на 2017 рік, парламент після обговорення повинен був надати свої пропозиції на базі тих документів, переданих урядом», - заявила Тимошенко на брифінгу після засідання Погоджувальної ради парламенту.

Лідер фракції «Батьківщина» вважає, що уряд повинен відзвітувати, чому зірвано терміни бюджетного процесу. «Якщо уряд не веде бюджетного процесу так, як передбачено законом і Конституцією, це означає, що уряд країною не керує, не знає балансів, не формує балансів, не формує стратегії державного управління», - переконана вона.

«Я думаю, що вони знову хочуть в останні три-чотири дні вночі викинути бюджет, якого ніхто не читав», - прогнозує політик.

При цьому Тимошенко заявила, що вже після революції так приймали два попередні державні бюджети України. «Саме тоді були введені податки на пенсії, були скасовані всі системи підтримки інвалідів, чорнобильців, афганців, дітей з багатодітних сімей», - нагадала вона.

«Ми будемо порушувати це питання і будемо вимагати від уряду внесення бюджету завчасно, щоб і країна, і суспільство, яке стежить за цими процесами, могли ознайомитися з бюджетом», - резюмувала лідерка фракції «Батьківщина».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram