ГоловнаПолітика

Філатов: "Ми не можемо чекати вічно на здійснення реформи у сфері правосуддя"

Заступник голови АП сподівається на консолідацію всіх сил.

Філатов: "Ми не можемо чекати вічно на здійснення реформи у сфері правосуддя"
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов вважає, що спільними зусиллями Верховної Ради, громадськості й експертів реформу судової системи вдасться зрушити з місця.

Про це він заявив у рамках круглого стола в Інституті Горшеніна, який проводять спільно з Реанімаційним пакетом реформ.

"У нас є вікно можливостей. І це вікно не вічне. Якщо ми шансом не скористаємося, можемо завести процес у глухий кут. Чекати вічно на здійснення реформи у сфері правосуддя, оновлення судової системи, судового корпусу не можна", - заявив Філатов.

"Конституція не дає відповіді на всі питання. Це фундамент. Але якщо ми фундамент не оновлюємо, не забираємо звідти деструктивні елементи, будівля правосуддя у нас завжди буде хитатися. Але навіть якщо ми добре пропрацюємо фундамент, це не дає нам гарантію того, що ми побудуємо хороший будинок. Але без фундаменту не можна - це той крок, який дає можливість працювати далі. Звичайно, ризики є завжди. І для того, щоб впровадити в життя ці положення Конституції, потрібне імплементаційне законодавство. Але навіть у такій ситуації ризики зберігаються - чекати на ідеальні, правильні кроки можна вічно. Потрібно брати на себе відповідальність, мати рішучість зробити цей крок і працювати далі. Це не зупинка цього процесу, у нас ще багато роботи попереду", - додав також він.

При цьому він упевнений, що за підтримки Верховної Ради, представників громадськості та професійної спільноти реформу правосуддя вдасться зрушити з місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram