ГоловнаПолітика

Оніщук: судова реформа стане найважливішою подією після прийняття Конституції

"Неупереджене та справедливе правосуддя - це стовп державності"

Оніщук: судова реформа стане найважливішою подією після прийняття Конституції
Николай Онищук (в центре)
Фото: Макс Требухов

Судова реформа, яку має затвердити Верховна Рада найближчим часом, стане найважливішою подією після прийняття Конституції.

Таку думку висловив колишній міністр юстиції Микола Оніщук на круглому столі "Судний четвер судової реформи: чи будуть проголосовані зміни до Конституції?" у прес-центрі Інституту Горшеніна, організованому спільно з "Реанімаційним пакетом реформ".

"Якщо зміни до Конституції в частині правосуддя буде ухвалено, це буде чи не другою правовою подією після прийняття Конституції. Особливо беручи до уваги, що не просто ухвалюються зміни, а й голосують фундаментальний і основний закон про судоустрій і статус суддів", - сказав він.

"Неупереджене та справедливе правосуддя - це стовп державності. Без нього у нас не буде жодного прогресу у будь-якій сфері, де ми хотіли б його бачити, чи то в економіці, боротьбі з корупцією чи у справедливих соціальних відносинах", - вважає Оніщук.

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада затвердила проект судової реформи у першому читанні. Друге читання реформи може відбутися цього четверга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram