ГоловнаПолітика

Петренко: якщо судді критикують судову реформу, то ми на правильному шляху

"Судова система сама себе не реформує. Ми бачимо це на прикладах інших органів".

Петренко: якщо судді критикують судову реформу, то ми на правильному шляху
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що критика судової системи з боку суддів є свідченням того, що вона йде в правильному напрямку.

Про це він сказав на круглому столі "Судний четвер судової реформи: чи будуть проголосовані зміни до Конституції?" в прес-центрі Інституту Горшеніна, організованому спільно з "Реанімаційним пакетом реформ".

"Ми рухаємося правильно. Якщо представники судової системи, яка будувалася багато-багато років як каста недоторканних, гаряче критикують зміни до Конституції, значить, ми рухаємося в правильному напрямку", - заявив він.

"Судова система сама себе не реформує. Ми бачимо це на прикладах інших державних органів, того ж Міністерства юстиції. Уявіть собі, що два роки ми Державній реєстраційній службі, яка була уособленням корупції, дали б можливість самій себе реформувати. Вони поміняли б стільчики, вивіски. Тільки через радикальні речі, як от створення нової структури, можна робити реформи в таких складних інституціях, як судова система", - сказав міністр.

Петренко сподівається, що нинішня реформа підвищить рівень довіри до суддів і дозволить громадянам говорити "ваша честь" шанобливо, а не як зараз.

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада затвердила проект судової реформи в першому читанні. Друге читання реформи може відбутися цього четверга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram